decoration

Články

30. 06. 2017

OLYMPIJSKÝ ZPRAVODAJ - DEN I.

První den na kempu bylo hned rušno. Po příjezdu a rozloučení se s maminkami a tatínky hned ukáplo pár slziček. Po rychlém vybalení a večeři, se sportovci přemístili z hotelu na stadion, kde ve večerních hodinách proběhla kvalifikace na samotné Olympijské hry. Kvalifikace se skládala z pětiboje, který musel absolvovat každý účastník kempu. Potřeba pro kvalifikování byly jak silové, tak i technické disciplíny. Nakonec se po urputných bojích kvalifikovali všichni účastníci. Po kvalifikaci bylo třeba chvíli vydržet, až mezinárodní rozhodčí spočítají výsledky a následně byla celá kvalifikace vyhodnocena. Vítězem celé kvalifikace se stal mladičký Kristián Mrijaj z týmu Amerika, který z 50 možných bodů obdržel celých 46 bodů.

Když se účastníci dozvěděli, jaký kontinent budou reprezentovat, bylo zapotřebí vytvořit vlajku, která symbolizuje danou kulturu, zvyky, či snad uctívané náboženství. V kreativitě vyhráli jednoznačně svěřenci Australského trénéra Vojtise Klokanise, kteří uctívají svého trenéra natolik, že ho nakreslili na vlajku. Poté už následoval samotný ceremoniál a zahájení Olympijských her. To proběhlo za soumraku, kdy pověřený Australan don Ráčus přiběhl s ohněm a před očima jak všech sportovců, tak i přihlížejících několika stovek fanoušků zapálil Olympijskou pochodeň! Tímto jsou Olympijské hry 2017 v Zákupech považovány za zahájené! Za všechny rozhodčí pronesl přísahu Lutalo Mongo Klimento z Afriky. Za sportovce pak klokanice Radka Jakubů, která má evidentě evropské předky.

Zítra v dopoledních hodinách se můžeme těšit na tréninkovou jednotku pod vedením slavného Asijského trenéra Xiujg Picaujnga a zkušeného Amerického trenéra Martina Hannyho. V odpoledních hodinách nás poté čeká ochutnávka ze zimních Olympijských her a to v podobě biatlonu, ve kterém by měli vynikat především Evropští svěřenci a také novodobá hra, která má velice blízko k Americkému baseballu, ale nazývá se Branball! Po večeři nás čeká pochod, ve kterém se podíváme zpět do pravěku. Ulovíme si maso, postavíme si obydlí, naučíme se rozdělat oheň, a pokud nám to počasí dovolí, zkusíme si také přespat v divočině. Rozhodně se máme na co těšit!

OLYMPIJSKÝ ZPRAVODAJ - DEN I. OLYMPIJSKÝ ZPRAVODAJ - DEN I. OLYMPIJSKÝ ZPRAVODAJ - DEN I. OLYMPIJSKÝ ZPRAVODAJ - DEN I.