decoration

Články

20. 03. 2021

Mikrofon - Vojtěch Brož

Ahoj v prvním díle našeho mikrofonu je futsalista, rozhodčí, sportovní a cestovatelský nadšenec a jeden ze zakladatelů Sportovního městečka Vojta Brož.
 
Jaká byla tvoje myšlenka pro založení sportovní městečka?
 
...Hodně ve zkratce. Vyplynulo to ze situace. Bylo mi 19 let. Studoval jsem na vysoké škole obor Sportovní management na TU v Liberci a společně s kamarádem Martinem Hanouškem, jsme už v té době měli za sebou pár zkušeností jako oddíloví vedoucí na letních táborech pro děti. Jsme sportovní nadšenci a cítili jsme, že můžeme přinést nejenom sportu, ale i našemu regionu něco navíc, začlo se to dít. Během prvních dvou let se z našich nápadů a akcí pro kamarády staly největší sportovní akce svého druhu v celé České republice. A to byl moment, kdy jsme založili neziskovou organizaci s názvem Sportovní městečko. Už to jednoduše bylo potřeba. A proč neziskovou? Od počátku jsme měli jasno. Netvořili jsme projekty s potřebou vytvářet zisk a naopak se snažili, co nejvíce navracet zpět. Jsem rád. Bylo to správné rozhodnutí.
 
Plány do příštích let?
 
...Plány jsou jednoduché. Myšlenek je hodně, ale vše má svůj čas. Jsem rád, že jsme obohatili našimi projekty několik tisíců lidí z celé ČR, ale co mě opravdu těší, že se mezi nimi našli i takoví, kteří chtějí pokračovat v činnosti společně s námi. Pomohlo mi to v posledních letech uvolnit ruce. Mohu se opět více věnovat networkingu a shánění nového kapitálu. To mě opravdu baví. Naší vizí je zajistit amatérským sportovcům ligové podmínky a to si myslím, že se nám daří náramně. Proto jsem už s dosavadní činností organizace maximálně spokojený a děkuji všem, kteří nám neustále pomáhají. Bez nich by to nešlo a nejspíše by mi to ani nedávalo smysl.
Mikrofon - Vojtěch Brož