decoration

Články

17. 03. 2022

Martin Řezníček: Mým přáním je dostat do Zákup zahraniční tým

Mezi důležité projekty SPORTOVNÍCH PRÁZDNIN patří zimní mládežnické turnaje konané pravidelně v Zákupech. "Turnaje jsme se rozhodli udělat v době, kdy nám do toho hodně zasahoval covid a řekl bych, že jsme si s tím nakonec poradili velmi dobře," říká v rozhovoru jeden z organizátorů Martin Řezníček.


Jak zpětně hodnotíte zákupské turnaje?

Turnaje hodnotím velmi pozitivně. Na začátku jsem měl obavy, aby turnaje byly naplněny, což se nám nakonec částečně povedlo. Turnaje jsme se rozhodli udělat v době, kdy nám do toho hodně zasahoval covid a řekl bych, že jsme si s tím nakonec poradili velmi dobře. Jsem velmi nadšený za velmi pozitivní odezvy trenérů a také rodičů, kteří nám v častých případech chválili online výsledky.


Co byste chtěli do příštích let změnit, vylepšit?

Chtěli bychom trochu pozměnit systém turnajů, přidat nějaké kategorie a některé odebrat, aby se tak často neopakovaly. Formát čtyř víkendů bychom chtěli ponechat a velkým přáním je dostat do Zákup zahraniční tým, který by dodal na prestiži.


Pro mě byly velkým zpestřením holčičí týmy. Zpestřením myšleno ne jen taková rarita, ale prokázaly svou kvalitu a klukům se vyrovnaly. Neplánujete pro ně třeba i samostatný turnaj?

Jsem velmi rád, že k nám zavítaly dívky z Liberce a Teplic, jejich výkony byly na srovnatelné úrovni a je to hlavně příslib pro ženské výběry do příštích let. Navíc Liberec došel v jednom turnaji až do finále a z dalších dvou účastí si holky odnesly bronzové medaile. Ano, plánujeme jeden či dva turnaje věnovat dívčím kategoriím.


Dá se podle výsledků říci, které město či který kraj nejvíce dominoval během těch tří víkendových turnajů?

Turnaje byly vyrovnané, nicméně nejúspěšnějším městem byl Liberec, dále Teplice a Děčín. Nicméně to hlavní poděkování patří Sportingu Mladá Boleslav, který se účastnil 10 z 12 turnajů.


Jak vzpomínáte na kemp v Itálii, který pořádají SPORTOVNÍ PRÁZDNINY?

Na kemp v Itálii vzpomínám moc rád. Byl to můj první kemp v zahraničí a byl jsem naprosto nadšený. Navíc jsem se poprvé poznal s většinou kluků a i Vojtu Brože jsem viděl poprvé. Sice jsme ten rok neměli k dispozici přírodní trávu a byli jsme většinou času na pláži nebo betoňáku, ale mně to naprosto vyhovovalo. Byl jsem na fotbale a zároveň jsem si odpočinul od stereotypních tréninků.


V čem je kouzlo těchto kempů?

Největší kouzlo je pro mě spojení moře a fotbalu. Po náročné sezóně je to skvělý oddech s trochou fotbalu. Navíc tréninky na pláži jsou příjemným zpestřením. Kemp v Itálii byl jedním z nejlepších zážitků, které spojuji s fotbalem.


ptal se Alex Neugebauer

Martin Řezníček: Mým přáním je dostat do Zákup zahraniční tým Martin Řezníček: Mým přáním je dostat do Zákup zahraniční tým Martin Řezníček: Mým přáním je dostat do Zákup zahraniční tým Martin Řezníček: Mým přáním je dostat do Zákup zahraniční tým